Faglig metode

- man kan ikke føre en dialog uden at være mindfuld.

Brit Demskov - samtaleleder

Alle mennesker har deres egen opfattelse af verden, og for at andre mennesker kan få indsigt i den måde at forstå verden på, er den enkelte person nødt til at fortælle om den. 

Det kan lyde banalt, men for at dialogen kan blive en realitet, er de andre mennesker også nødt til at lytte til det, som bliver sagt, uden at have deres egne meninger, holdninger og opfattelser af verden med sig, medens de lytter. 

I vores samtaler vil 2 rådgivere deltage i dialogen: Pointer bliver nedskrevet, så alle kan se, hvad der rent faktisk er blevet sagt, og ind imellem vil de to rådgivere reflektere sammen, medens alle deltagere lytter til deres tanker om det, som tidligere er blevet sagt. Rådgiverne vil hele tiden sørge for, at dialogen drejer sig om de faktiske behov, som det unge menneske har, for kun på den måde kan det sociale netværk tilpasse den hjælp og støtte, som der rent faktisk er brug for.

Ved at benytte denne “metode” kan hele det sociale netværk tage den måde
at løse problemer på med sig hjem i hverdagen.

Så samtidig med, at vi i samtalerne når frem til passende løsninger på de aktuelle problemer, så bliver hele netværket “undervist” i at løse problemerne med en åben dialog, hvor alle for-forståelser, forudfattede meninger og opfattelser af “rigtigt” og “forkert” bliver sat på stand-by, medens man løser problemerne. 

Vi arbejder med, at alle mennesker ind imellem må acceptere, at der altså er andre måder at forstå verden på end deres egen – alle mennesker har derfor også forskellige behov. Men alle behov og alle måder at forstå på er gyldige; det er bare meget lettere at få en hverdag til at køre, hvis vi så også i virkeligheden lytter til det, den anden siger om, hvilke behov de har. 

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.