til dig som er voksen

Jesper Lund Jakobsen - psykolog og visitator

Du, som er forælder eller lærer til en ung, der har det svært, har det sikkert også rigtig svært med situationen. Du føler måske, at du kæmper en håbløs kamp, og at du står alene med problemet. Og det kan være rigtig svært at hjælpe, hvis der ikke er nogen, som lytter.

I den unges hverdag er der mange voksne i forskellige sammenhænge, og alle har forskellige synspunkter eller opfattelser af problemet. Hvis alle, som har med den unge at gøre, gør som de selv synes er rigtigt, så bliver det største problem for alle, at den unge bliver overset eller overhørt. Tilmed har de fleste voksne også forskellige egne dagsordener i forhold til den unge, og hvis den unge ikke vil tilpasse sig den voksnes forventninger, så er det fordi, den unge – præcis som dig – ikke føler, at der er nogen, som lytter.

Hos os i Åbent SIND tilbyder vi et uformelt og neutralt dialogrum, hvor vores personale hjælper alle med at lytte til alle. Hos os hjælper vi med at skabe en dialog, hvor vi kan tale om, hvordan situationer opleves for den unge, og der igennem kan vi i fællesskab få en fælles forståelse af det, som er svært. På den måde bliver det meget lettere at hjælpe.

Hvis du har en relation til en ung, som du kan se har det svært, så kan du spørge ham/hende, om de kunne tænke sig at komme ind til os sammen med dig. Fortæl at du vil gøre, hvad der skal til for at hjælpe, og lav en aftale om hvem i netværket det også er relevant at invitere. Derefter kontakter du os, og så laver vi en aftale om, hvordan vi inviterer netværket. Derpå aftaler vi tid og sted til en dialog.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.